יוני בסימן תוצרת כחול לבן
- הילה תור
- 30 במאי 2024
- זמן קריאה 2 דקות
בוקר טוב לכולם, בחודש יוני חל חג שבועות, הידוע גם כחג מתן תודה. חג זה קיבל משמעות של אכילת מאכלי חלב. בעקבות המצב במדינה בשנה האחרונה נקדיש הפעם את הטור החודשי למוצר החלב הכי ישראלי שיש: גבינת קוטג' של תנובה. כמובן כל בוקר נדון בהרחבה על שלל אירועי היום, בקבוצת הפייסבוק של צעירי רמת גן גבעתיים.
גבינת הקוטג' הינה סוג של גבינה טרייה רכה המכילה חתיכות גבן. מקור השם קוטג' הוא במילה cot, שמשמעותה בית או בקתה (אולי מכאן "הגבינה עם הבית"? ), במאה ה-18 המונח קיבל תיאור של בית באזור כפרי. גבינת הקוטג' הינה גבינה קלה ופשוטה להכנה, אשר ניתן להכין בכל בית (מבטיחה ניתן מתכונים בהמשך). על אף שקוטג' זו הגבינה הכי ישראלית שיש במקור אנחנו רואים שהיא גם לא ישראלית.

אז קצת על תהליך היצור, ליצור גבינת קוטג' מספר שיטות אשר הן דומות זו לזו. הגבינה מיוצרת מחלב רזה מפוסטר וטרי. לפעמים מוסיפים גם מעט אבקת חלב ללא שומן לשם העלאת כמות המוצקים בגבינה. תחילה יש להוסיף לחלב תרבית פעילה של חיידקי חומצה לקטית, לאחר כשעה יש להוסיף אנזים הבנה בריכוז נמוך. לאחר כ-15 שעות של שהיה בטמפרטורה חיצונית יש לסנן את הנולים. לאחר מכן יש לבצע שטיפה בשלושה מחזורים. אני לא יודעת מה איתכם, לי אישית זה נראה תהליך ממש לא פשוט ליצור בבית, אבל מסתבר שדווקא כן. אז מצאתי לכם פעילות לילדים על הכנת קוטג' בייתי.
אז מה מיוחד בקוטג' מבחינת הרכב תזונתי? גבינת הקוטג' נחשבת כמנת חלבון, אחוז השומן בגבינה נמוך יחסית וכמות הקלוריות נמוכה. בשל כך הגבינה משמשת כמרכיב בסיסי בתפריטי דיאטה שונים. ניתן להשיג את הגבינה בשוק באחוזי שומן שונים וברמות שונות של נתרן וסידן. כמו כן הגבינה דלה בלקטוז מה שמאפשר את נגישותה לקהל רחב יותר. לקריאה נוספת על יתרונות גבינת הקוטג'.

גבינת הקוטג' בישראל נפוצה החל משנות ה-60. בשנת 1962 חברת תנובה החלה לייצר אותה ובהמשך חברות נוספות נכנסו לשוק. בהתחלה הגבינה נמכרה רק ב 9% שומן, אך בהמשך נוספו גרסאות של 1%, 3% ו-5%. כמו כן כן ישנן גרסאות המכילות תוספות שונות. לשלל המותגים במוצר היום. אומנם הקוטג' נחשב למאכל בייתי וישראלי , אך במקור הוא לא ייחודי לנו.
ואיך אפשר בלי מחאת הקוטג', מוצרי הקוטג' הוצאו מרשימת מוצרי המזון המפוקחים באוגוסט 2008. בשל כך עלה מחיר הקוטג' ב-48% אחוז. מחיר הגבינה המשיך לעלות עד שביוני 2011 הגיע לשיא. על רקע העלייה במחירים החלו קריאות שונות להחרים את המוצר. לקריאה מורחבת.
אז היום דיברנו קצת על מוצר שללא ספק מהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית. אז כפי שכולנו יודעים כישרון במטבח לי אין (ואני בכלל אלרגית לחלב), אבל בכל זאת נסיים בכמה מתכונים פשוטים עם קוטג' למי שרוצה לנסות בבית (או אולי להכין לחג שבועות).
זה הכל להפעם, ניפגש כל בוקר בפינה היומית. הילה.
שלום חבר נפגעתי ושבור לב כשקרה בעיה גדולה מאוד ביני לבין בעלי לפני שבעה חודשים בנישואיי. כל כך נורא שהוא לקח את התיק לבית המשפט לגירושין. הוא אמר שהוא לעולם לא רוצה להישאר איתי שוב ושהוא כבר לא אוהב אותי. אז הוא ארז מהבית וגרם לי ולילדיי לעבור כאבים עזים. ניסיתי בכל האמצעים האפשריים להחזיר אותו, אחרי הרבה תחנונים, אך ללא הועיל. והוא אישר שהוא קיבל החלטה ולא רצה לראות אותי שוב. אז ערב אחד, בדרכי חזרה מהעבודה, פגשתי את חברתי הוותיקה שחיפשה את בעלי. אז הסברתי לה הכל, אז היא אמרה לי שהדרך היחידה שבה אוכל להחזיר את בעלי היא לבקר מטיח כישוף, כי היא באמת עשתה את זה גם. אז אף פעם לא האמנתי בקסם, אבל לא הייתה…