במהלך הפגישות שאנחנו מקיימים עם רווקים ורווקות לגבי יצירת זוגיות, כמעט תמיד עולה נושא השיחה של התהליך שעברו החבר'ה מהתכנית "חתונה ממבט ראשון". למי שלא בקיא, המומחים ניסו לחבר בין 6 בחורים ל-6 בחורות, כאשר הפגישה הראשונה מתקיימת בחתונה שלהם עם אדם שהם לא מכירים, ואח"כ הם נפגשים למשך חודש מול המצלמות כשבסוף התהליך הם צריכים להודיע אם הם מעוניינים להמשיך עם מי ששידכו להם או לא. בעונה האחרונה 4 זוגות אמרו זה לזו "כן"" אחרי חודש של היכרות וזו נחשבת תוצאה מאוד מרשימה.
מה שיותר מעניין זה שנראה שאם הם היו יוצאים רק לדייט אחד - כנראה שאף אחד מהזוגות לא היה מחליט להמשיך לדייט שני כי בכל אחד מהזוגות היה צד אחד שרצה לחתוך כבר מההתחלה ובסוף התהליך הוא כבר דיבר אחרת לגמרי.
עולה השאלה, מה כל כך מיוחד בפורמט הזה שהביא את הזוגות לאחוזי הצלחה כל כך גבוהים. מאחר והנושא עולה כל כך הרבה פעמים בפגישות האישיות שאנחנו מקיימים עם רווקים ורווקות, החלטנו לפרוס את הסיבות כאן לפניכם על פי סדר החשיבות.
סודות ההצלחה
מחויבות לתהליך: כבר בשלב המיונים לתכנית, אחד הדברים שנבחנים עליו המשתתפים הוא המחויבות שלהם לתהליך. מוודאים איתם טוב שגם אם האדם שיחברו להם לא ייראה להם מדויק מההתחלה, הם עדיין ייתנו לו צ'אנס למשך חודש. אחת הבנות שהיתה אצלנו בפגישה לאחרונה שיתפה אותנו שהציעו לה להשתתף ב"חתונמי" והיא סירבה כי חששה שהבחור שידוך לה לא ימצא חן בעיניה, ואז אין סיכוי שהיא תרצה להמשיך. אמרנו לה שכנראה שהיא לא היתה מתקבלת כי הם מחפשים אנשים שמוכנים להתחייב לתהליך והיא כנראה עדיין לא בשלב הזה.
כדי להגדיל את המחויבות לתהליך, המשתתפים עורכים מעין "טקס חתונה" אליו הם מזמינים את החברים והמשפחה שלהם ושם הם מצהירים מול כולם על התחייבותם זה לזה, מה שהופך את הבריחה מהתהליך לקשה הרבה יותר. חשוב לומר שההתחייבות להמשיך ולנסות במשך חודש היא אחד הגורמים המשמעותיים בהצלחה של הזוגות בתכנית הזו. ניתן לראות שהחיבור מתחיל להיווצר אצל חלק מהזוגות רק אחרי שבוע של הכרות ויותר והוא רק הולך ומתעצם עם הזמן.
ליווי וייעוץ: במהלך התקופה בה הם מכירים, המשתתפים נקלעים לכל מיני סיטואציות שגורמות להם לחשוב על סיום הקשר עם הפרטנר שלהם. למזלם, חלק מהקונספט הוא שבמהלך התכנית הם מקיימים פגישות עם מומחים לזוגיות שמקשיבים לתחושותיהם, מציעים להם זווית ראיה אחרת, מדברים איתם על הדברים ומייעצים להם איך לפתור את המשבר בהצלחה.
לפגישות האלה, שמתקיימות לפעמים בנפרד ולפעמים במשותף, יש כנראה חלק לא קטן בהצלחה והן מהוות לעיתים את ההבדל הדק שבין המשך הקשר לסיומו. בנוסף, כל אחת מהפגישות הללו ממקדת אותם יותר ומסייעת להם לשפר את התקשורת שלהם זה עם זו. לא מעט משתתפים מדברים על הפגישות האלה כמה שעשה את ההבדל בין ההתנהלות שלהם בעולם הדייטים לפני התכנית ואחריה.
שידוכים: כל אחד מהמשתתפים משודך למי שהצוות מחליט שהכי מתאים לו מבין האפשרויות שעומדות לפניהם - החבר'ה שביקשו להירשם לתכנית. יחד עם זאת, חשוב לומר שהחבר'ה שמלוהקים לתכנית הם ברובם חבר'ה יותר מוצלחים וכריזמטיים מהממוצע מה שהופך אותם לבני זוג פוטנציאלים טובים יותר. העובדה הזו אינה מפתיעה. הרבה יותר קל לשדך מישהו שיש לו מה להציע ושזוכה לביקוש גבוה בקרב בני המין השני, מאשר מישהו פחות אטרקטיבי. אם מוסיפים לזה את המיומנות של השדכנים והיכולת שלהם להתאים בין בני זוג פוטנציאלים מקבלים סיבה נוספת להצלחה :)
החשיפה הטלביזיונית : העובדה שכל דבר שבני הזוג אומרים או עושים מצולם ומשודר בפני כל עם ישראל, מביאה לכך שהם יתנהלו זה לזה יותר בכבוד, ינסו לתת יותר צ'אנס, לתקשר יותר כשיש בעיות ובעצם לעשות את המקסימום כדי שהקשר יצליח. הצלחת הקשר היא גם אינטרס של ההפקה שתעשה את מה שצריך כדי לסייע לזוג להתגבר על המכשולים. זוגות שמצליחים לדגמן זוגיות טובה נתפסים טוב יותר על ידי הקהל, כך שיש לכל הצדדים חתיכת מוטיבציה שהקשר הזה יצליח.
מה רווקים ורווקות יכולים להסיק מכל זה?
קודם כל טוב לדעת שיש אחוזי הצלחה גבוהים כל כך לפורמט, אבל זה לא אומר שכל רווק ורווקה צריכים להגיש מועמדות לעונה הקרובה של התכנית. אחרי שהבנו את הסיבות העיקריות להצלחה של התכנית, אפשר לקחת את עיקרי הדברים לחיים שלנו. הנה כמה דוגמאות:
- אפשר להיעזר בליווי אישי למציאת זוגיות. יש לא מעט מומחים בתחום. גם אנחנו מציעים ללקוחות שלנו ליווי שכזה ואפילו הצלחנו לסייע לכמה רווקים כרוניים להתמודד עם הקשיים שעמדו בפניהם ולמצוא את החצי השני שלהם.
- מומלץ להחליט שלהבא תתנו יותר צ'אנס, גם אם בהתחלה הבחור שמולכם לא נראה כמו ההתאמה הכי מדויקת בעולם (להיות פחות בררנים ולהגדיל את הגמישות).
- אפשר גם להיעזר בשירות שידוכים של תומר וכריס. יש לא מעט סיפורי הצלחה.
ואם כל זה לא עוזר - להגיש מועמדות ולהירשם לתכנית של חתונה ממבט ראשון
Comments